پرورش ریزجلبک ها

مشاهده فهرست محتوا

دانشمندان نروژی متوجه شدند که می‌توان ریزجلبک‌ها را سریع‌تر و با امگا 3 بیشتری پرورش داد

یک مطالعه جدید نشان می دهد که با پرورش ریزجلبک ها و باتوجه به سطوح اسیدهای چرب امگا 3 موجود در آنها، نیاز به روغن ماهی در خوراک آبزیان می تواند به میزان زیادی کاهش یابد.

دانشمندان مؤسسه تحقیقاتی نروژی نوفیما با نشان دادن اینکه می توان ریزجلبک‌ها را با هدف رشد سریع‌تر و افزایش تولید امگا 3 پرورش داد، تلاش زیادی هم برای تقویت مواد غذایی ماهی داشته‌اند.

نوفیما پیشنهاد کرد این پیشرفت می تواند راه را برای تغییر در شیوه های پرورش ماهی هموار کند.

ریزجلبک‌ها مدت‌هاست که به دلیل پتانسیلشان به عنوان یک ماده غذایی با ارزش برای ماهی‌های پرورشی شناخته شده‌اند. اسیدهای چرب امگا 3 دریایی که برای تغذیه ماهی ضروری هستند، معمولاً از روغن ماهی تهیه می شوند. با این حال، یک مطالعه جدید توسط دانشمندان نوفیما نشان می دهد که ریزجلبک ها می توانند به عنوان یک جایگزین مناسب عمل کنند.

آنها گفتند که با پرورش ریزجلبک ها با توجه به سطوح اسیدهای چرب امگا 3، نیاز به روغن ماهی در خوراک ماهی می تواند به میزان قابل توجهی کاهش یابد.

این تحقیق که به عنوان بخشی از پروژه NewTechAqua اتحادیه اروپا با همکاری دانشگاه لاس پالماس در اسپانیا و دانشگاه گنت در بلژیک انجام شد، بر روی گونه ای از ریزجلبک ها به نام seminavis robusta متمرکز شد.هشت لاین از این گونه برای یک نسل با هم ادغام شدند و نشان داد که ژنتیک، نقش مهمی در رشد ریزجلبک‌ها و تولید امگا 3 ایفا می‌کند. ژن‌های این ریزجلبک‌ها بر 18 درصد از تولید امگا 3 تأثیر گذاشتند و وراثت‌پذیری را نشان دادند. محققان از طریق پرورش، تنها در یک نسل به افزایش 8.8 درصدی محتوای امگا 3 دست یافتند.


علاوه بر این، ریزجلبک ها نرخ وراثت پذیری 50 درصد را برای رشد نشان دادند که منجر به افزایش 25 درصدی رشد در هر نسل شد. به گفته نوفیما، در تئوری، می تواند به یک نرخ رشد 9 برابری در سال در 10 نسل تبدیل شود.

اگرچه این مطالعه عمدتاً از گونه‌های ریزجلبکی استفاده می‌کرد که به طور سنتی به عنوان منبع خوراک در نظر گرفته نمی‌شد، نوفیما پیشنهاد کرد که پرورش آنها می‌تواند ابزاری دگرگون‌کننده برای بالا بردن اهمیت ریزجلبک‌ها به عنوان یک ماده غذایی در آبزی‌پروری اروپا باشد.

افزایش رشد به دنبال بهبود راندمان خوراک
مقاومت در برابر بیماری‌ها در نتیجه عملکرد بهتر سیستم ایمنی
نقش آن در سنتز موسین و افزایش مقاومت در برابر استرس‌های محیطی
کمک به سنتز پروتئین‌های با کیفیت بالا و متعادل سازی اسیدهای آمینه جیره

اشتراک گذاری

کمک به حفظ یکپارچگی غشای سلولی در بافت‌های مختلف
کمک به انتقال و متابولیسم چربی‌ها و جلوگیری از تجمع چربی در کبد
پیشگیری از سندروم کبد چرب
بهبود راندمان خوراک و نقش آن در کاهش استرس
کمک و حمایت از رشد بافت‌ها، اندام‌ها و ساختارهای اسکلتی حیوانات جوان

اشتراک گذاری

کاهش استرس گرمایی و بهبود عملکرد رشد
تقویت سیستم ایمنی
بهبود وضعیت آنتی اکسیدانی و کاهش التهابات
بهبود کیفیت لاشه به واسطه کاهش استرس اکسیداتیو

اشتراک گذاری

سنتز پروتئین و افزایش رشد
افزایش نرخ باروری به دنبال تولید اسپرم با کیفیت بالا در خروس‌ها
بهبود عملکرد سیستم ایمنی در برابر پاتوژن‌ها
بهبود عملکرد واکنش به شرایط استرس‌زا
پیش‌ساز انتقال دهنده‌های عصبی نظیر سروتونین و بهبود عملکرد سیستم عصبی

اشتراک گذاری

مقالات مشابه

15 بهمن 1403

ویتامین C برای آبزیان در صنعت پرورش آبزیان، سلامت و رشد بهینه ماهی، میگو و سایر گونه های آبزیان به شدت به تغذیه مناسب وابسته

24 دی 1403

ترئونین یک اسید آمینه ضروری است که طیور قادر به سنتز آن در بدن خود نیستند و باید از طریق خوراک تامین شود. ترئونین، پس

بر اساس آمار، پیش‌بینی می‌شود تولید ویتامین در چین در سال ۲۰۲۴ به ۴۲۰,۰۰۰ تن برسد ( این گزارش در هفته پایانی ۲۰۲۴ تهیه شده

31 اردیبهشت 1403

مونو کلسیم فسفات چیست؟ مونو کلسیم فسفات (Monocalcium Phosphate) با فرمول شیمیایی CaH۴P۲O۸، یکی از مهمترین مکمل های معدنی در تغذیه طیور است. اغلب به

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *